البيتزا بطريقه سهلة و لذيذة لست البيت فى دقابق معدودة
المقادير :
3 كوب دقيق
3 ملاعق صغيره خميره
ملعقه صغيره سكر
نص معلقه ملح صغيره
3 ملعقه كبيره زبادي
1 ملعقه كبيره خل
2 ملعقه صغيره زيت
ماء دافئ للعجن
مقادير الحشو:
زعتر
كاتشب
جبنه موتزريلا
جبنه شيدر مبشوره
فلفل الوان
اي انواع لحوم مطلوبه ( سلامي , سجق )
زيتون حسب الرغبه
طريقه العمل :
دوبي الخميره الفوريه في كوب ماء دافئ وبعدها ضيفيها علي نص كميه الدقيق مع معلقه السكر لانها تساعد علي تخمر العجين بسرعه وتلاحظي ان العجينه سايله وليست متماسكه تغطي جيدا وتوضع في مكان دافئ
بعد عشر دقائق اخرجي العجينه وضيفي الباقي من الدقيق وجميع مكونات العجين السابقه
وغطيها مره اخري واتركيها عشر دقائ اضافيه
بعدها سخنى الفرن علي اقصي درجه وقومي بدهن الصنيه بالزيت واخرجي العجينه وافرديها في الصنيه المدهونه وقومي بعمل الكثير من الثقوب من خلال الشوكه في كل مكان بالعجينه وبعدها قومه بدهن طبقه رقيقه من الكاتشب , يليها رشه زعتر ومن فوقها رشه من الجبنه الشيدر ورشه من الموتزريلا وفوقهم جميع مكونات اللحوم والفلفل والزيتون بعد تشوحهم علي النار اولا ومن فوق مره اخري شيدر وموتزريلا
ادخليها فرن ساخن جدا وعلي اقصي درجه حراره لمده عشر دقائق حتي سواء العجين وبعدها اشعلي الشوايه لتحمير الوجه